Hellooooou! Vihdoinkin terveisia taalta Melbasta taas! En ihan saanukkaan itteeni kirjottaan viela keskiviikkona, joten venahti nyt tanne lauantaille. Eniveis alotan nyt Phillip Islandista: Kaytiin siis viela tsekkaamassa se Penguin Parade 2 paivaa ennen lahtoa tanne Melbourneen. Hommahan meni niin etta saatiin Andrelta kyyti sinne, ja yllattaen paikkahan oli tupaten taynna kinuja toppatakeissa ja korkkareissa. Sinne pakkauduttiin sit kinkkilauman joukkoon odottaan pingviinien ilmestymista meresta. Venailtiin n.45 min ja sitten sielta meresta alko taapertaa sellasia n.30c pitkia pikkusia pingviineja! Oivoi ne oli kylla sulosia :) Harmi vaan ettei kuvia saanu ottaa, koska niilla on niin tarkka nako ja ne on muutenkin vahan arkoja nii ne ois kaikonnu kaikki takas sinen mista tuliki joten ei siis haluttu hairita niitten iltarituaaleja ja annettiin niitten rauhassa taapertaa pesillensa laattaamaan syomansa kalat poikasille :) Sen jalkeen kaytiin viela turistiputiikissa ostamassa jaakaappimagneetit muistoks ja Andre tuli hakeen meiat takas kotikoloon Hotel Hollywoodiin.

1297543.jpg

Ainoo kuva minka O sai rapsastya pingviineista :D Vahan heikko...

Keskiviikkona olikin sit lahto tanne Melbaan aamulla 8.50. Perilla oltiin siina puolenpaivan aikaan. Kaytiin heittamassa kamat hostelliin ja lahettiin kierteleen kauppoihin. O ja Hande paasi tosiaan taas vauhtiin ja paatti kayttaa hieman rahaa. Ite ostin Billabongin mekkosen 70$! Ja O osti Billabongin sellasen neulehupparin myoskin 70$ :) Muuta ei sit paljoo tullukkaan osteltua onneks. Kaytiin viela kaupassa illemmalla ja se paiva oliki sit siina. Seuraavana aamuna meian piti vaihtaa huonetta ja lopulta jouduttiin vaihtaan huonetta viela seuraavanakin paivana ja hirveeta saatoo, koska joku oli mokannu siina respassa jotain ja meiat oli laitettu johkii huoneeseen mihin oli jo tulossa ihmisia. Lopulta saatiin olla yks yo sellasessa 12 hengen huoneessa kolmistaan!! Siella oli omat vessat ja suihkut ja saatiin se tietty viela samalla hinnalla ku jos oltais saatu joku kamahuone. No sita iloo ei siis kestany ku sen yhen yon ku perjantaiaamuna jouduttiin taas vaihtaan huonetta mut siita kohta lisaa.. Ensin viininmaistelu retki: Varattiin torstaiks siis paivaretki Yarra Valleyn viinitiloille. Se oli tosi onnistunu reissu! Paivaan mahtu 4 eri viinitilaa: Yering Farm, Rochford (jossa syotiin gourmet lounas NAM), Yering Station ja Chardon. Kaikki oli tosi erilaisia ja maisteltiin yhteensa varmaan pariakymmenta eri viinia. O myos osotti viinituntemuksensa ja voitti sellasen arvuuttelukilpailun :D Palkintona oli sellanen kaularemmihardelli mihin saa mukin :P

1297557.jpg

Nakymaa Chardon-viinitilalta.

Perjantaiaamuna sit tosiaan tuli taa uus huoneenvaihto. No marssittiin uuteen huoneeseen aamu 10 maissa viemaan kamat. Ku saatiin ovi auki nii sieltahan iski silmiimme kasa testosteronia: 4 jatkaa 6 hengen huoneessa nukkumassa ja lampotila ehka n.50 astetta. No eipa siina mitaan. Palloiltiin siina kamoinemme hetki ja sileta yhesta alapedista kuulu "Puhutteks te suomee??" No joo tottahan toki :D Siella oli siis yks suomalainen jatka joka on ollu taalla Ausseissa 6 viikkoo lomailemassa ja on lahossa takas Suomeen ens torstaina. Tanaan ku juteltiin vahan enemman nii kavi sitten ilmi etta se on Helsingista ja asuu missas muualla kuin Maunula Rock Cityssa :DD Ahhah, putosin kylla niin pahasti. Pikkuruinen maailma..  No perjantai meni joka tapauksessa jalleen shoppaillessa, O ja Eltsu loysi vahan yhta sun toista. Eltsu mm. jattikokosen gepardikuvioisen matkalaukun :DDDD Siina on asennetta ;) Itsehan ostin dollarin kasiremmin ja hiusklipsin :D Ei oikeen shoppailujumalat ollu mun puolella sina paivana.. No illalla suunnattiin pienelle ulkoilukierrokselle. Koluttiin lapi yhteensa 6 baaria alottaen taalta keskustasta ja paatyen St. Kildaan. Oli ihan hauska ilta kunnes multa ja Eltsulta alko energiat loppua ja oli pakko suunnata takas hostellille. Yo meni saunan lauteilla hikoillessa kun pieni kotoisa huoneemme oli hieman turhan lampoinen.

Tanaan ollaan sitten kierrelty ympari Melbournee ottamassa kuvia sielta sun taalta. Kaytiin jopa St. Paulin katedraalissa sisalla ja rapsittiin kuvia muistakin kirkoista. Oltiin myos Yarra River-jokiristeilylla ja nahtiin kaikki nahtavyyspaikat sielta kasin. Ihan mukava paiva, tosin aika vasyttava ja nyt on aika veto pois. Huomenaamulla mua ja O:ta odottaa heratys klo 3.30am :) Kuinka ihastuttavaa. Lento Gold Coastille itarannikolle lahtee 7.45 ja sita ennen pitais ehtia hyvissa ajoin lentokentalle, joten toivokaa parasta etta paastaan sinne asti. Nyt meidan ja Eltsun tiet sitten eroaa 6 viikon yhteiselon jalkeen, ja taas on aika haikee fiilis. Oltiin jo ku pienta perhetta, mutta onneks yhteyksia voi aina pitaa ylla ja varmasti pidetaankin kun meilla on jo viritteilla reissu Thaimaahan ens jouluna :) Sita odotellessa. Ikava tulee Eltsukkaa ja sen hmm.. letkautuksia ja ELEKIELTA:D voitte ehka nahda joskus videokuvaa ;D No joo. Lopettelen nyt etta ehdin takas tonne hostellille jollain tasolla ihmisten aikaan kun toi heratys nyt sattuu oleen LIIAN AIKASIN :S Heipparimooooi<3 xxRege (+Ode joka on siirtany vastuun mulle tasta kirjottelusta :P)

Tassa kuvia ihanasta Melbasta<3

1297568.jpg

Flinders St Station. Australian kiireisin rautatieasema

1297562.jpg

St. Patrickin katedraali

1297573.jpg

Crown Casino

1297571.jpg

Halpoja opiskelijabokseja....Aanestetty muuten Australian parhaimmiks asunnoiks

Selailkaa alaspain niin kuvia loytyy nyt ihan Phillip Islandilla vietetyn ajan alusta asti.